اهمیت تحصیل در کانادا از آنجا مشخص می شود که کشور کانادا در قاره آمریکا و قسمت شمالی کشور آمریکا واقع شده که از ده ایالت تشکیل شده است و هر کدام از این ایالت ها دارای بخش های متفاوتی هستند. کشور کانادا و کشور آمریکا یک مرز مشترک طولانی دارند.
این کشور با جمعیتی در حدود 37 میلیون نفر، دومین کشور بزرگ دنیا به حساب می آید. با توجه به مساحت بزرگی که دارد، بیشتر مساحت آن از جنگل ها تشکیل شده است. پایتخت این کشور اتاوا است و مهمترین شهرهای آن تورنتو، مونترال و ونکوور هستند. قسمت های شمالی کشور کانادا بسیار سرد است و اکثر ساکنان این کشور در قسمت های جنوبی و در نزدیکی ایالت متحده آمریکا که آب و هوای بهتری دارد، سکونت دارند.
زبان رسمی این کشور انگلیسی و فرانسوی است و تحصیل نیز به این 2 زبان امکان پذیر است. پول رایج این کشور دلار کانادا می باشد. در سالهای اخیر کشور کانادا، با توجه به رضایت بیش از 80% مردم از وضعیت زندگی و معیشت خود، به یکی از بهترین کشورهای مهاجرپذیر در دنیا شناخته شده است.
مدارک مورد نیاز تحصیل در کانادا
متقاضیان تحصیل در کانادا پس از دریافت نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر خود، باید با ارائه مدارک مورد نیاز سفارت کشور کانادا، اقدام به درخواست ویزای تحصیلی نمایند.
از این رو دانشجویان باید مدارک زیر را برای ارائه به سفارت کانادا آماده نمایند:
- ارائه پاسپورت معتبر
- ارائه دو قطعه عکس 3×4
- ارائه نامه پذیرش دانشگاه مورد نظر در کانادا
- انگیزه نامه تحصیلی (دلایل و انگیزه خود برای تحصیل در کانادا)
- مدرک فارغالتحصیلی مقطع قبلی
- مدارک مورد نیاز از سطح دانش زبان
- ارائه مدارکی مبنی بر تمکن مالی دانشجو برای مدت زمانی که در کانادا مشغول به تحصیل است.
- پرداخت هزینه ویزای تحصیلی کانادا
- ارائه مدرکی که مبنی بر عدم سوء سابقه کیفری دانشجو است.
- رزومه تحصیلی
- ارائه مدارک پزشکی دانشجو مبنی بر سلامت وی
لازم به ذکر است که تمام مدارک باید به زبان رسمی انگلیسی ترجمه شوند. دانشجویان پس از دریافت ویزای تحصیلی و ورود به کشور کانادا ، مجوز کار دانشجویی خود را نیز دریافت می کنند.
شرایط تحصیل در کانادا
💰 تمکن مالی کافی به اندازه هزینه یک ساله زندگی و تحصیل در کانادا
👨💻 مدرک زبان معتبر، دقت کنید که حداقل آیلتس 6 را داشته باشید
👨🎓 شرط معدل، داشتن حداقل معدل 12 ضروری می باشد.
🧧 مدرک تحصیلی آخرین مقطع تحصیلی شما در ایران
👴🏻 گپ تحصیلی نداشته باشید، نداشتن گپ تحصیلی و سن مناسب به شما کمک زیادی می کند.
هزینه های تحصیل در کانادا چقدر است؟
بررسی هزینه های تحصیلی برای دانشجویانی که قصد تحصیل در کشور کانادا را دارند بسیار حائز اهمیت است. زیرا معمولا دانشجویان نمی توانند به صورت تمام وقت کار کنند و درآمد کاملی داشته باشند. هزینه تحصیل در کانادا با توجه به نوع دانشگاه و مقطع و رشته تحصیلی که فرد در آن تحصیل می نماید، می تواند بسیار متفاوت باشد.
مقطع تحصیلی | متوسط هزینه سالانه تحصیل در این مقطع (آپدیت 2022) |
مدارس دولتی | 12 الی 15 هزار دلار |
مدارس خصوصی | 12 الی 25 هزار دلار |
مدارس شبانه روزی | 30 الی 25 هزار دلار |
مدارس شبانه روزی | 10 الی 17 هزار دلار |
کالج | 17 الی 34 هزار دلار |
دانشگاه: کارشناسی | 14 الی 28 هزار دلار |
دانشگاه: کارشناسی ارشد | 15 الی 30 هزار دلار |
دانشگاه: دکتری | 13 الی 26 هزار دلار |
هزینه های تحصیل در کانادا در مدارس دولتی برای شهروندان این کشور تقریباً رایگان است. هزینه تحصیل در مقطع مدارس برای متقاصیانی که قصد داشته باشند در مدارس دولتی کانادا تحصیل نمایند، به صورت میانگین در حدود 20000 دلار کانادا به طور سالیانه تخمین زده شده است. هزینه های تحصیل در مدارس خصوصی در کانادا به مراتب بالاتر می باشد.
دانش آموزانی که در کنار خانواده های کانادایی زندگی می کنند، علاوه بر شهریه مدرسه هزینه ای در حدود 800 دلار تا 1200 دلار نیز باید به صورت ماهیانه پرداخت نمایند.
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های کانادا نیز، با توجه به دانشگاه و رشته متقاضیان متغییر خواهد بود. میانگین هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی، بین 15000 دلار تا 20000 دلار کانادا در سال برآورد شده است.
میانگین هزینه های تحصیل در کانادا برای دوره کارشناسی ارشد نیز در حدود 15000 دلار الی 25000 هزار دلار کانادا در هر سال با توجه به دانشگاه و رشته مورد نظر متغیر خواهد بود. هزینه تحصیل در مقطع دکتری نیز در رشته های مختلف کمی متغییر است.
اما در این مقطع اکثر دانشجویان دارای شغل هستند، بدین معنا که از این طریق بخشی از هزینه های خود را می توانند تامین نمایند. همچنین در مقطع دکتری بورسیه های تحصیلی زیادی به دانشجویان اعطا می شود که در برخی از بورسیه ها تمام هزینه های زندگی و تحصیلی و در برخی دیگر هزینه های تحصیلی را به دانشجویان می دهند.
با این وجود میانگین هزینه های تحصیلی در مقطع دکتری در حدود 20000 دلار کانادا به صورت سالیانه تخمین زده شده است.
تحصیل در مقطع مدارس کانادا
کشور کانادا دارای مدارس دولتی و بین المللی فراوانی است که سطح کیفی آموزش در آنها بسیار بالا می باشد. به همین جهت با توجه به شرایط کنونی کانادا، مدارس برای متقاضیانی که تمایل دارند فرزندشان در این کشور تحصیل نماید، جزء بهترین و محبوب ترین مدارس شناخته شده است.
لازم به ذکر است که سیستم آموزشی کانادا به صورت ملی و یکپارچه اداره نمی شود، هر ایالت در کانادا به صورت جداگانه در رابطه با مسائل آموزشی و اجرای آنها تصمیم می گیرد که مدیریت و اجرای آن بر عهده مقامات دولتی هر ایالت است.
اما از نظر آموزش و پرورش تفاوت کمی میان مدارس کانادا وجود دارد. تحصیل در کانادا برای افراد 6 الی 18 سال بسیار مناسب است که هم به صورت دولتی و هم خصوصی امکان پذیر است.
مدارس خصوصی برای افراد خارجی مناسب است که بخواهند فرزندشان را بدون حضور خود برای تحصیل به این کشور بفرستند که هزینه بردار نیز هست.
اما مدارس دولتی برای دانش آموزانی که والدینشان اقامت کانادا را داشته باشند، تحصیل رایگان خواهد بود. تحصیل در مقطع ابتدایی در کانادا، 8 سال به طول می انجامد و از سن 6 تا 13 سالگی آغاز می شود.
اما در استان کبک مقطع ابتدایی 6 سال به طول می انجامد. مقطع متوسطه و دبیرستان نیز از سن 13 تا 18 سالگی می باشد. عموماً زبان اصلی آموزش در مدارس متوسطه کانادایی به استثنای کبک که به زبان فرانسوی تدریس می شود، انگلیسی می باشد.
در بسیاری از مدارس زبان انگلیسی زبان اول و همچنین زبان فرانسوی به عنوان زبان دوم مورد آموزش قرار می گیرد. همچنین دوره های زبان های دیگر مانند اسپانیایی، آلمانی و غیره نیز در دسترس دانشجویان به عنوان زبان دوم قرار می گیرد.
دوره ها و برنامه های درسی تا حدودی از مدرسه به مدرسه تفاوت دارد، اما تمام مدارس متوسطه عمومی با استانداردهای دولتی همراه است.
در مدارس خصوصی در مقطع متوسطه برای دانش آموزان خارجی بین 20000 تا 40000 دلار کانادا در یک دوره 10 ماهه می تواند هزینه در بر داشته باشد. برخی از مدارس متوسطه نیز در کانادا امکاناتی همچون خوابگاه در اختیار دانش آموزان خود قرار می دهند و برخی دیگر نیز امکاناتی نظیر زندگی با خانواده های کانادایی فراهم می نمایند.
تحصیل در دوره های کالج در کانادا
در کانادا علاوه بر مدارس، مؤسساتی نیز برای تحصیل در کانادا وجود دارد که مربوط به دوران پس از مقطع متوسطه می شود و کامل کننده مقطع متوسطه می باشد که شامل کالج ها و موسسات فنی حرفه ای می شوند. دانش آموزان برای ادامه تحصیلات خود دو مسیر را می توانند پیش بگیرند یا به کالج بروند یا دانشگاه را انتخاب نمایند.
تعداد رشته ها و گرایش های مختلف تحصیلی در دانشگاه بیشتر از کالج است و همچنین در کالج طول دوره ها نیز کوتاه تر از دانشگاه است که به همان میزان نیز انتظار می رود که هزینه های تحصیل در کالج بسیار کم تر از دانشگاه باشد. با توجه به تفاوتی هایی که این دو دارند، باعث شده است که اعتبار مدارک دانشگاهی بیشتر از کالج باشد.
برای ورود به کالج های کانادا داشتن معدل بسیار خوب یا ریز نمرات عالی چندان اهمیت زیادی ندارد. در صورتی که برای ورود به دانشگاه و تحصیل در یک رشته مناسب معدل خوب و عالی، می تواند شانس افراد را در قبول شدن بالا ببرد.
اما شرط لازم برای رفتن به کالج، مهارت و دانش زبان است. هزینه های تحصیل در کالج در کانادا نیز با توجه به طول دوره هایی که برگزار می شود متفاوت است. همچنین به نوع کالج نیز بستگی دارد که عمومی باشد یا خصوصی، زیرا کالج های خصوصی عموما گران تر از کالج های دولتی می باشند.
تحصیل مقطع کارشناسی در کانادا
تحصیل در کانادا در مقطع لیسانس در رشته های متعددی میسر است. تحصیل در مقطع لیسانس در دانشگاه های کانادا می تواند فرصت بی نظیری را برای متقاضیان تحصیل در خارج از کشور رقم بزند. با ورود به دانشگاه های کانادا متقاضیان می توانند آینده بسیار روشنی را برای خود میسر سازند زیرا امکانات و سطح تدریس و آموزش در این کشور بسیار بالا است.
همچنین نظام آموزشی قوی در این کشور، فارغ التحصیلان را برای ورود به بازار کار نیز آماده می کند. تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های کانادا معمولا 3 سال زمان می برد که در سال آخر به صورت تکمیلی ارائه می شود.
رشته های محبوبی که در دانشگاه های کانادا عموما برای دانشجویان بین المللی جذابیت بیشتری دارد، شامل رشته هایی همچون علوم کامپیوتر، مهندسی، روانشناسی، زبان، ریاضیات و … می شود.
به طور کلی شرایط سنی پذیرش در مقطع کارشناسی کانادا برای افراد عموما زیر 21 سال است و باید دوره 12 ساله تحصیلات مدرسه را به پایان رسانیده باشد تا مدرک دیپلم را دریافت کرده باشد. نکته قابل توجه این است که در مقطع لیسانس امکان دریافت بورسیه نسبت به مقاطع بالاتر کمتر است.
همچنین دانشجویان برای انتخاب دانشگاه در کانادا، گزینه های بسیار زیادی را پیش رو دارند که اکثر دانشگاه های کانادا دارای رتبه بندی های برتر در سطح جهانی است. هر دانشگاه برای پذیرش دانشجو شرایط و قوانین مخصوص به خود را دارد و دانشجویان می توانند با توجه به رشته و دانشگاه مورد نظر خود اقدام به پذیرش نمایند. برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی در دانشگاه های کانادا به مدارکی نیاز است که شامل موارد زیر می شود:
- ارائه مدرک دیپلم 12 ساله هم ارزش با دیپلم کشور کانادا
- ریز نمرات 3 سال آخر تحصیل
- تکمیل فرم ثبت درخواست پذیرش دانشگاه مورد نظر
- ارائه نمره زبان IELTS که برای هر دانشگاه و کالج متفاوت است اما به صورت عمومی نمره ای در سطح IELTS 6 مورد نیاز است (برخی از دانشجویان می توانند بدون داشتن نمره آزمون زبان نیز پذیرش دریافت نمایند به صورتی که قبل از شروع دوره تحصیلی، دوره زبان بگذرانند)
تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در کانادا
دانشگاه های بسیاری در کانادا وجود دارند که رشته های مختلف و متنوعی را به دانشجویان بین المللی ارائه می دهند. عموما طول دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه های کانادا با توجه به رشته و نوع دوره بین 18 ماه تا 2 سال تعیین می گردد.
تحصیلات تکمیلی در کانادا به صورت آموزش عملی و کاربردی خواهد بود که در پایان دوره، دانشجویان موظفند تا پایان نامه خود را ارائه دهند که مهم ترین بخش تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و در واقع اعتبار دوره به حساب می آید.
برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد کانادا رشته های متنوع فراوانی وجود دارد. لذا رشته های محبوبی که در دانشگاه های کانادا در مقطع کارشناسی ارشد عموما برای دانشجویان بین المللی جذابیت بیشتری دارد، شامل رشته هایی همچون علوم زیست محیطی، روانشناسی، علوم کامپیوتر و MBA می شود.
از آنجایی که کانادا 2 زبان رسمی دارد، دانشجویان می توانند به زبان انگلیسی یا فرانسوی و یا هر دو در دانشگاه های کانادا تحصیل کنند. کسب نمرات بالا در مقطع کارشناسی می تواند شانس دانشجویان را برای پذیرش در دانشگاه های کانادا افزایش دهد.
همچنین متقاضیانی که بیش از 25 سال سن داشته باشند و بیش از 2 سال از فارغ التحصیلی آنها گذشته باشد، برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد، باید سابقه کاری نیز در رابطه با رشته خود ارائه دهند.
همچنین هر دانشگاه در کانادا ممکن است مقررات و قوانین مخصوص به خود برای اخذ پذیرش تحصیلی داشته باشد. اما عموما برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های کانادا به مدارکی نیاز است که شامل موارد زیر می شود:
- فرم درخواست پذیرش
- ارائه مدرک کارشناسی و ریز نمرات
- انگیزه نامه و بیان هدف از تحصیل
- نامه معتبر و توصیه نامه از اساتید
- ارائه سوابق تحصیلی
- ارائه نمرات مورد تأیید در برخی از آزمونها مثل GRE یا GMAT برای پذیرش در برخی از رشته ها
- ارائه نمره قبولی در آزمون زبانی که دانشگاه در بدو ورود، قبولی در آن را لازم می داند. این مدارک یا باید در زبان انگلیسی و یا به زبان فرانسوی باشد
- شرکت در امتحانات کتبی و یا مصاحبه دانشگاه
لازم به ذکر است که برخی از دانشگاه ها ممکن است بدون داشتن مدرک زبان، به متقاضیان پذیرش مشروط اعطا نمایند. در این صورت دانشجویان، ابتدا باید در یک دوره زبان در دانشگاه شرکت نمایند تا سطح و تسلط زبان افراد به حد پذیرش دانشگاه برسد. سپس افراد می توانند دوره اصلی کارشناسی ارشد در دانشگاه شروع کنند.
همچنین این مدارک باید بر اساس نیاز دانشگاه، به زبان انگلیسی یا فرانسوی ترجمه شود و اصل آن نیز برای دانشگاه ارسال شود. شروع دوره های تحصیلی در کانادا معمولا در ماه سپتامبر است اما در برخی از دانشگاه ها در ماه آوریل شروع می شود.
تحصیل مقطع دکتری در کانادا
تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه های کانادا، امکاناتی را به دانشجویان می دهد تا در محیطی حرفه ای و پیشرفته با اساتید زبده کار کنند.هرچه مقطع تحصیلی بالاتر می رود، انتظار می رود دانشجویان دانش و توانایی علمی بالاتری نیز داشته باشند.
از این رو دانشگاه های کانادا نیز همانند دیگر کشورها به افرادی پذیرش تحصیلی می دهند که دارای مقالات ISI معتبر که به چاپ رسیده، باشند و سطح دانش زبان آنها معادل مدرک زبان انگلیسی در حد آیلتس7 باشد.
علاوه بر این دانشجویان برای پذیرش در دانشگاه های کانادا به یک نامه تایید از یک استاد راهنما نیاز دارند. طول دوره تحصیل در مقطع دکتری بسته به رشته مورد نظر دانشجویان عموما بین 3 تا 4 سال به طول می انجامد که در 3 سال اول به صورت حضوری در کلاس ها حاضر می شوند و سال آخر را بیشتر به صورت عملی کارهای تحقیقاتی و عملی انجام می دهند و بر روی موضوع پایان نامه خود، کار و تحقیقات انجام می دهند.
به همین منظور دانشجویان مقطع دکتری باید سوپروایزر یا استاد راهنمایی داشته باشند تا در روند تحقیقات خود در پایان نامه دانشجود نظارت داشته باشند.
ضمن این که دانشجویان در این مقطع با فعالیت های پژوهشی و آموزشی دانشگاه مشارکت دارند، حقوق نیز دریافت خواهند کرد. پذیرش در مقطع دکتری بسیار رقابتی است و اساتید براساس رزومه دانشجویان، آنها را انتخاب می نمایند.
همچنین دانشجویان در مقطع دکتری این امکان را دارند که از بورسیه های تحصیلی استفاده نمایند.
دانشجویانی که موفق شوند بورسیه کامل در این مقطع دریافت کنند، می توانند تمام هزینه های زندگی و تحصیلشان در کانادا را از این طریق تامین کنند. برای اخذ پذیرش در مقطع دکتری در دانشگاه های کانادا به مدارکی نیاز است که شامل موارد زیر می شود:
- فرم درخواست پذیرش
- مدرک کارشناسی ارشد و ریز نمرات
- انگیزه نامه
- ارائه CV قدرتمند
- نامه معتبر از اساتید و تأییدیه آنها
- ارائه سوابق تحصیلی
- ارائه پروپوزال تحقیقاتی متقاضی
- ارائه نمرات مورد تأیید در برخی از آزمون ها مثل GRE یا GMAT برای پذیرش در برخی از رشته ها
- نمره قبولی در آزمون های زبان مورد نیاز دانشگاه (عموماً مدرک زبان انگلیسی در حد آیلتس 5/6 به بالا)
- شرکت در مصاحبه دانشگاه ( برای ارزیابی توانایی بهتر دانشجو)
آزمون های تحصیل در دانشگاه های کانادا
هر دانشگاه با توجه به رشته مورد نظر افراد و مقطع تحصیلی آنها، نیاز به نمره قبولی در آزمون های مختلفی دارد. برخی از رایج ترین آزمون هایی که عموما دانشگاه های کانادا برای پذیرش دانشجویان به آن نیاز دارند شامل MCAT ،GMAT ،GRE ، IELTS ،TOEFL ، SAT و LSAT می شود.
آزمون های IELTS و TOEFL
این دو آزمون برای ارزیابی و سنجش مهارت زبان انگلیسی متقاضیانی که قصد تحصیل دردانشگاه های کانادا و سایر کشورهای انگلیسی زبان را دارند، انجام می شود. آزمون های IELTS و TOEFL جنبه های مختلف زبان انگلیسی دانشجویان از جمله مهارت خواندن و نوشتن و همچنین مهارت شنیداری و صحبت کردن را ارزیابی می نماید.
نمره قابل قبول در آزمون های IELTS و TOEFL، به شرایط دانشگاه هایی که در کانادا وجود دارد، بستگی دارد و هر کدام با توجه به رشته و مقطع تحصیلی افراد، به حداقل نمره تعیین شده، نیاز خواهند داشت.
آزمون GRE
حروف اختصار GRE، مخفف عبارت “Graduate Records Examination” می باشد. آزمون بینالمللی پذیرش برای مقاطع بالاتر از کارشناسی انجام می شود. آزمون GRE، یک آزمون استاندارد است که توانایی علمی و تحصیلی افراد را برای ورود به تحصیلات تکمیلی در مراکز علمی معتبر دنیا ارزیابی می نماید.
این آزمون به عنوان بخش مهمی از مراحل پذیرش در دانشگاه های کانادا مورد استفاده قرار می گیرد. به همین جهت، بر طبق آمار به دست آمده، نشان می دهد که این آزمون در بین آزمون هایی که به زبان انگلیسی برای سنجش دانش افراد برگزار می شود، از درجه سخت تری برخوردار بوده است.
چرا که در این آزمون دانش و مهارت هایی همچون علم ریاضی، احتمالات، جبر و هندسه متقاضیان مورد ارزیابی قرار می گیرد. از آنجایی که این آزمون به زبان انگلیسی برگزار می شود، باید جواب سوالات و تحلیل آنها نیز به زبان انگلیسی به صورتی متقاعد کننده باشد. همین امر است که ممکن است آزمون را برای متقاضیانی که زبان اصلی آنها انگلیسی نمی باشد، بسیار دچار چالش نماید.
هدف از آزمون GRE، ارزیابی مهارت هایی در زمینه استدلال کلامی، استدلال کمی، نوشتار تحلیلی و مهارت های تفکر انتقادی است که طی یک دوره طولانی یادگیری به دست آمده است. متقاضیان باید نمره لازم را از این آزمون کسب نمایند تا در پذیرش دانشگاه ها در کشور های مربوطه مورد ارزیابی قرار گیرند.
لازم به ذکر است که آزمون GRE برای رشته های پزشکی و حقوق مورد استفاده قرار نمی گیرد و برای این رشته ها آزمون های جداگانه ای در نظر گرفته شده است. اما سایر رشته ها به خصوص در زمینه فنی و مهندسی، متقاضیان برای ورود به دانشگاه های کانادا، نیاز به نمره قبولی در آزمون GRE دارند.
آزمون SAT
SAT مخفف کلمه Scholastic Aptitude Test به معنی آزمون استعداد تحصیلی می باشد. SAT یک آزمون چند گزینه ای است که هدف آن سنجش دانشجویانی است که دوره دبیرستان را گذرانده باشند و قصد ورود به برترین دانشگاه های جهان را دارند.
بنابراین مسئولان پذیرش کالج ها، نمرات آزمون SAT را در کنار معدل دبیرستان و فعالیت های فوق برنامه، مصاحبه های پذیرش و مقالات شخصی افراد مورد بررسی قرار می دهند.
این آزمون به 3 بخش خواندن و نوشتن، ریاضی و مقاله نویسی تقسیم می شود. کسب نمره مناسب در آزمون SAT برای پذیرش در دانشگاه های معتبر کانادا از اهمیت زیادی برخوردار است.
آزمون GMAT
آزمون GMAT مخفف عبارت “graduate management admission test” به معنای آزمون پذیرش در رشته مدیریت مقطع تحصیلات تکمیلی است. این آزمون معیار خوبی برای سنجش توانایی داوطلبان است.
افرادی که قصد تحصیل در رشته های مدیریت، اقتصاد، تجارت، بازرگانی و دوره های MBA در دانشگاه های اروپا و آمریکا را دارند، برای پذیرش در این رشته ها بهتر است، مدرک GMAT را ارائه دهند.
در این آزمون مهارت های نوشتاری، محاسباتی، کلامی و همچنین خواندن متقاضیان مورد سنجش قرار می گیرد. در این آزمون مهارت های افراد برای تحصیل در چنین رشته هایی ارزیابی می شود. پذیرش در رشته های مدیریت و بازرگانی به صورت رقابتی است و کسب نمرات بالا در آزمون GMAT باعث می شود، شانس افراد برای تحصیل در این رشته ها بالا برود.
آزمون MCAT
آزمون MCAT یک آزمون چند گزینه ای استاندارد برای پذیرش در کالج های پزشکی و ورود به دانشکده های پزشکی در کشورهایی مانند آمریکا و کانادا و برخی کشور های دیگر به شمار می آید. همچنین آزمون MCAT به دانشگاههای پزشکی کمک می نماید تا بتوانند توانایی متقاضیان را از جنبه های مختلف بسنجند و عملکرد آنها را در دانشکده پزشکی پیشبینی نمایند.
زمان این آزمون طولانی بوده و حدود 7 ساعت و نیم طول می کشد. در برنامه های تحصیلات تکمیلی رشته های پزشکی، نمرات آزمون MCAT از سایر آزمون های استاندارد دیگر اعتبار بیشتری نزد دانشگاه های کانادا دارد. در واقع این آزمون به طور خاص برای برنامه های تحصیلی رشته پزشکی طراحی شده است.
به طور کلی آزمون MCAT به چهار بخش تقسیم می شود که شامل مبانی شیمیایی و فیزیکی سیستمهای بیولوژیکی، تحلیل انتقادی و مهارتهای استدلال، مبانی بیولوژیکی و بیوشیمیایی سیستمهای زنده و مبانی روانشناختی، اجتماعی و زیستشناختی رفتار می شود.
آزمون LSAT
متقاضیان تحصیل در دانشگاه های کانادا در رشته حقوق، حتما باید در آزمون LSAT شرکت نمایند. این آزمون مهارت های خواندن و استدلال کلامی متقاضیان را مورد سنجش و ارزیابی قرار می دهد.آزمون LSAT به عنوان معیار اصلی اکثر دانشگاه های کانادا برای پذیرش دانشجو در رشته حقوق است.
تحصیل در کانادا به همراه بورسیه تحصیلی
تحصیل در کانادا به همراه بورسیه تحصیلی، فرصتی را برای دانشجویان فراهم کرده تا متقاضیان بتوانند از امکانات با استاندارد های بسیار بالا در دانشگاه های معتبر این کشور استفاده نمایند. بورسیه های تحصیلی در کانادا در دو نوع به دانشجویان ارائه می شود. برخی از آنها دولتی و برخی نیز دانشگاه های هستند.
همچنین برخی از بورسیه ها به صورت FUND ارائه می شوند که تمام هزینه های تحصیلی و زندگی دانشجو را تامین می نماید و برخی از بورسیه ها از نوع scholarship هستند که برخی از هزینه های دانشجویان را تامین می نمایند.
به طور کلی اخذ بورسیه تحصیلی در کانادا برای دانشجویانی مقدور می باشد که از رزومه علمی بسیار خوبی برخوردار باشند. عموما بورسیه تحصیلی کانادا مانند سایر کشورهای دیگر در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به دانشجویان اعطا می شود که البته در مقطع کارشناسی ارشد با شرایط خیلی خاصی دریافت بورسیه تحصیلی امکان پذیر است. افراد واجد شرایط می توانند جهت اخذ بورسیه تحصیلی کانادا اقدام نمایند که شرایط زیر را دارا باشند:
- دانشجو باید دارای پروپوزال قوی از نظر محتوایی باشد
- ریز نمرات و معدل بالا
- مدرک تحصیلی معتبر از دانشگاه های معتبر
- مدرک زبان آیلتس
- داشتن مقالات ISI به صورت ژورنالی و به چاپ رسیده باشد
- نامه تأییدیه از استاد راهنمایی که دانشجو را به عنوان یک دانشجوی ممتاز قبول کرده، باشد
در صورت داشتن این مدارک است که دانشگاه های مختلف در این کشور می توانند با بررسی شرایط متقاضی، بورسیه های مختلفی را به دانشجویان اعطا نمایند.
برخی از بورسیه ها ممکن است که تمام هزینه های تحصیل دانشجو در کانادا را پوشش دهند و برخی از بورسیه ها نیز ممکن است بخشی از هزینه های تحصیلی را ساپورت نماید.
موقعیت کار پس از تحصیل
دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در کشور کانادا را دارند با توجه به هزینه های زندگی و تحصیل در کانادا، جهت تامین بخشی از هزینه های خود در این کشور بهتر است، ضمن تحصیل در کانادا به انجام کار نیز بپردازند.
همچنین دانشجویان بین المللی می توانند به منظور کسب تجربه و افزایش مهارت خود، هنگام تحصیل، مشغول به کار شوند. دانشجویان علاوه بر درآمد و کسب تجربه می توانند با فرهنگ مردم و شرایط کار در کانادا نیز بیشتر آشنا شوند. کار حین تحصیل در کانادا شرایط مختلفی دارد، دانشجویان در طول مدت تحصیل در کارشناسی و کارشناسی ارشد در کانادا اجازه دارند در هفته 10 تا 20 ساعت کار دانشجویی داشته باشند که به ازای هر ساعت کار 17 تا 20 دلار حقوق دریافت می کنند. دانشجویان در مقطع فوق لیسانس در هفته، حدود 20 ساعت اجازه دارند به صورت پاره وقت در کانادا کار کنند.
در مقطع دکتری نیز دانشجویان می توانند با انجام پروژه های پژوهشی از دانشگاه ها حقوق دریافت نمایند. دانشجویان پس از آنکه ویزای تحصیلی خود را دریافت کردند، مجوز کار پاره وقت نیز برای آنها صادر می شود. همچنین دانشجویان پس از پایان تحصیلات خود می توانند، از طریق ویزای دانشجویی خود را پس از تحصیلات به ویزای کاری تبدیل نمایند.
ویزای کار پس از تحصیل از جمله اقدامات دولت کانادا برای جذب دانشجویان خارجی و حفظ آنها به عنوان نیروی کار متخصص می باشد. دانشجویان فارغالتحصیل بدون داشتن پیشنهاد کاری از کارفرمایان کانادایی، می توانند برای این نوع ویزا درخواست دهند و پس از دریافت این ویزا، برای هر کارفرمایی در کانادا می توانند کار کنند.
متقاضی می تواند پس از دریافت ویزای کار پس از تحصیل به صورت تمام وقت در کانادا کار کند. مدت اعتبار ویزای کار کانادا پس از تحصیل حداکثر 3 سال است و حداقل به اندازه طول دوره ای که متقاضی در کانادا درس خوانده، می باشد. ویزای کار نمی تواند از ویزای تحصیل طولانی تر باشد.
بررسی ویزای همراه کانادا
دانشجویانی که متاهل هستند و می خواهند خانواده خود را ضمن تحصیل در کشور کانادا در کنار خود داشته باشند، این موضوع بسیار برایشان پر اهمیت است. دانشجویان پس از دریافت ویزای تحصیلی خود می توانند برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود درخواست ویزای همراه نمایند و این موضوع از دلایل محبوبیت کانادا برای دانشجویان متاهل به شمار می آید.
یکی از مزایای ویزای همراه دانشجویی این است که به همسر فرد دانشجو، اجازه کار تمام وقت می دهند. در صورتی که متقاضی پس از پایان تحصیل، مجوز کار پس از تحصیل در کانادا را اخذ نماید، مجوز کار همسر او نیز به همان میزان تمدید خواهد شد.
دانشجویان متاهل برای دریافت ویزای همراه برای خانواده خود باید شرایط مالی کافی برای تامین هزینه های زندگی خانواده خود را داشته باشند و مدرکی که اثبات کند که فرد درآمد منظم و کافی جهت پرداخت هزینه ها در مدت اقامت در کانادا را برای همراهان خود دارد. همچنین فرد متقاضی باید برای تمام اعضای خانواده خود بیمه درمانی معتبری را فراهم نماید.
معرفی دانشگاه های برتر کانادا
کانادا دارای دانشگاه هایی با رتبه بندی جهانی می باشد که هر ساله متقاضیان زیادی برای تحصیل در این دانشگاه ها اقدام به پذیرش می نمایند تا از امکانات آموزشی بالای آنها بهره مند شوند.
یکی از دلایل محبوبیت کشور کانادا جهت تحصیل، دارا بودن نظام آموزشی بسیار پیشرفته است که باعث شده است که بسیاری از دانشگاه ها و کالج های آن در سطح بالایی در رنکینگ جهانی باشند. برخی از بهترین دانشگاه های کانادا که دارای رتبه بندی جهانی نیز هستند به شرح زیر می باشد:
رتبه نخست بهترین دانشگاه های کانادا، به دانشگاه تورنتو تعلق می گیرد که در عرصه علمی، به عنوان یکی از دانشگاه ها شناخته شده است. در رتبه بندی جهانی نیز توانسته رتبه 25 را کسب نماید.
برای اخذ بورسیه تحصیلی کانادا در این مرکز علمی رقابت شدیدی وجود دارد پس اولویت با دانشجویانی است که از سابقه علمی درخشانی برخوردار هستند.
دانشگاه تورنتو در مجموع دارای 18 دانشکده و مرکز آموزشی و همچنین 44 کتابخانه است که سیستم کتابخانه ای این دانشگاه سومین سیستم گسترده کتابخانه ای در شمال آمریکا به حساب می آید.
همچنین این دانشگاه، امکانات رفاهی بسیاری مانن خوابگاه های بسیار عالی برای دانشجویان خود به خصوص دانشجویان تازه وارد فراهم می نماید.
دانشگاه بریتیش کلمبیا University of British Columbia (UBC)
این دانشگاه یکی از مهم ترین دانشگاه های کانادا است که امکانات علمی و تحقیقاتی این مرکز علمی در سطح جهان بی نظیر می باشد و میزبان بیش از 66.5 هزار دانشجو است.
این دانشگاه در رتبه بندی جهانی در سایت QS رتبه 51 را کسب نموده است. دانشگاه بریتیش کلمبیا بورسیه های تحصیلی متعددی تا سقف 80000 دلار برای دانشجویان تازه وارد در نظر گرفته است.
مجموعه خوابگاهی این دانشگاه، از 12 عمارت تشکیل شده است. همچنین این دانشگاه امکان استفاده از خوابگاه برای افراد متاهل را نیز در نظر گرفته است.
دانشگاه مک گیل (McGill University)
دانشگاه مک گیل، یکی از مشهورترین دانشگاههای کانادا و جهان به شمار می آید. دانشگاه مک گیل در سیستم رتبه بندی QS رتبه 35 جهانی را کسب کرده است.
این دانشگاه، یکی از 3 دانشگاه انگلیسی زبان ایالت کبک می باشد که دارای 11 دانشکده، 11 مدرسه، 80 گروه آموزشی، بیش از 300 ساختمان آموزشی است که میزبان 40000 دانشجو است. نابع مالی و کمک هزینههای تحصیلی در این دانشگاه تنوع بسیاری دارند. دانشگاه مک گیل در مونترال واقع شده است.
دانشگاه مونترال (University of Montreal)
این دانشگاه جزو بهترین دانشگاه های بین المللی فرانسوی زبان است که در اکثر رشته های تحصیلی با زبان فرانسوی تدریس می شود. این دانشگاه، سالانه میزبان حدود 67000 دانشجو در مقاطع تحصیلی مختلف در رشتههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است. این دانشگاه بر اساس رنکینگ جهانی QS رتبه 118 جهانی قرار دارد.
دانشگاه آلبرتا (University of Alberta)
دانشگاه آلبرتا یکی از پنج دانشگاه برتر کشور کانادا به حساب می آید که رتبه 119 جهانی را کسب کرده است. این دانشگاه دو مرکز علمی دارد که در شهرهای کلگری و ادمونتون واقع شدهاند. تعداد بیش از 40 هزار دانشجو در این مرکز علمی مشغول به تحصیل هستند. بودجه عملیاتی و بورسیه های زیادی به دانشجویان تعلق می گیرد. دانشگاه آلبرتا مجموعا دارای 2 کالج، 18 دانشکده و 83 ساختمان آموزشی است.
از دیگر کالج ها و دانشگاه های برتر کشور کانادا که دارای رتبه بندی های برتر در سطح جهانی هستند:
- دانشگاه مک مستر
- دانشگاه واترلو
- دانشگاه وسترن انتاریو
- دانشگاه اتاوا
- دانشگاه کویینز
- دانشگاه کلگری
- دانشگاه دالهاوزی
- دانشگاه لاوال
- دانشگاه کاپیلانو
- کالج اوکاناگان
- کالج کانستوگا
- کالج کمبرین
- کالج سلکرک
- کالج موهاک
- کالج داگلاس
- کالج کموسان
- دانشگاه پلی تکنیک کوانتلن
- کالج فلمینگ
- کالج رد ریور
- کالج لانگارا
- دانشگاه کراندال
- کالج فانشاو
- کالج هامبر کانادا
- دانشگاه سنت توماس کانادا
- کالج سنکا کانادا
- کالج جورج براون کانادا
- کالج سنتنیال
- دانشگاه آلگوما
- دانشگاه سنت پاول
- دانشگاه لیکهد
- دانشگاه یورک
مزایای تحصیل در کانادا
تحصیل در مراکز آموزشی کانادا دارای مزایای بسیاری است و بررسی آنها، به متقاضیان تحصیل در کانادا کمک می نماید تا در انتخاب خود، تصمیم گیری بهتری داشته باشند.
- کیفیت آموزش در کشور کانادا به سبب داشتن استاندارد های آموزشی عالی، در سراسر جهان شناخته شده است. از این رو با ورود به دانشگاه های برتر کشور کانادا از وجود بهترین اساتید و مدرسین در بهترین مراکز علمی بهرهمند شد.
- کشور کانادا به 2 زبان انگلیسی و فرانسوی در مراکز آموزشی اقدام به تدریس می نماید، دانشجویان می توانند از این فرصت برای ارتقا مهارت های زبانی خود نیز بهره ببرند.
- از مزیت های دیگر تحصیل در کانادا، امکان کار ضمن تحصیل می باشد و دانشجویان مجوز کاری لازم پس از اخذ ویزای تحصیلی را دریافت می نمایند.
- مزیت بسیار خوب دیگر فرصت دریافت ویزای کار پس از تحصیل در کشور کانادا می باشد که با این ویزا یک دانشجو اجازه دارد حداکثر به مدت 3 سال در کانادا اقامت داشته و کار کند و بهترین فرصت برای کسب درآمد، تجربه کار کانادایی و اقدام برای درخواست اقامت اقدام می باشد.
- امکان همراهی خانواده دانشجو از مزایای دیگر تحصیل در کانادا است. به ویژه این که همسر فرد متقاضی نیز پس از دریافت ویزای همراه، اجازه کار تمام وقت را دارد و تا زمانی که شخص دانشجو ویزای تحصیلی یا ویزای کار پس از تحصیل را نیز داشته باشد، اجازه اقامت برای خانواده وی امکان پذیر خواهد بود.
- تحصیلات برای فرزندان زیر 18 سال همراه دانشجویان به صورت رایگان در این کشور است.
وضعیت اقامت و اخذ تابعیت پس از تحصیل
یکی از مسائل مهمی که دانشجویان پس از تحصیلات خود به آن اهمیت ویژه ای می دهند، اخذ اقامت و بهره مندی از امکانات رفاهی و شهروندی کشور کانادا است. از این رو کشور کانادا فرصت بسیار ایده آلی برای فارغالتحصیلان وضع نموده است تا بتوانند با داشتن شرایط لازم به اقامت و سپس تابعیت این کشور دست پیدا نمایند.
از این رو دانشجویان می توانند پس از پایان تحصیلات خود در کانادا اقدام به دریافت ویزای پس از تحصیل نمایند. این ویزا تا حداکثر سه سال است به طوری که در برخی از کشورها ویزای پس از تحصیل به صورت 1 ساله غیر قابل تمدید می باشد. همچنین این ویزا نیاز به عقد قرارداد با یک کارفرمای کانادایی ندارد زیرا به مدت 3 سال اعتبار دارد.
اگرچه مدت زمان آن به مدت زمان تحصیل دانشجو در کشور کانادا نیز بستگی دارد و دانشجویانی که به صورت کوتاه مدت اقدام به تحصیل در کشور کانادا نموده اند معمولا برای مدت زمان بین 8 ماه تا 3 سال می توانند اجازه اقامت دریافت نمایند.
همچنین مواردی مانند سابقه تحصیل، کار و مهارت های زبان انگلیسی و فرانسه می تواند در اخذ اقامت دائم کانادا بسیار تأثیر گذار باشد. درصورتی که دانشجو دارای همسر باشد، سابقه کار و مهارت های زبان همسر نیز می تواند امتیازاتی را در پرونده اقامتی آنها در پی داشته باشد.
به همین منظور متقاضیان می توانند برای اخذ اقامت دائم کانادا در سیستم برنامه اکسپرس انتری ثبت نام کنند زیرا با داشتن تحصیلات دانشگاهی از کانادا و سوابق کاری در کانادا و همچنین اقامت در این کشور در حین تحصیل و کار، می توانند امتیازات لازم را کسب نمایند و به راحتی اقامت دائم این کشور را اخذ نمایند. با این حال متقاضیان برای اخذ تابعیت کشور کانادا به شرایطی نیاز دارند که به شرح زیر می باشد:
- متقاضی باید 3 سال از 5 سال را در کشور کانادا حضور داشته باشد. لازم به ذکر است سالهای پیش از اخذ اقامت دائم کانادا به اندازه یک دوم محاسبه می شود
- متقاضی باید دانش زبان انگلیسی یا فرانسوی داشته باشد و در آزمون شهروندی شرکت نماید.
- متقاضی باید در 5 سال گذشته به مدت 3 سال مالیات پرداخت کرده باشد.
برای گرفتن مشاوره با شماره 989207753575+ در تماس باشید.